Ny VD i OP Gruppen

OP Gruppen har expanderat kraftigt under de senaste åren i takt med att de olika verksamheterna vuxit. Detta gör att arbetet som vd för koncernen kommer att kräva mer och mer i framtiden. OP Gruppens styrelse har därför gemensamt beslutat att nuvarande vd Mats Olofsson ska lämna över vd-skapet för OP Gruppen till Anders Sällström, från den 4 april 2019.


Anders har många års erfarenhet av ledarskap inom återvinningsindustrin och kommer närmast från Stena Recycling A/S i Danmark, där han jobbat som sälj- och marknadsdirektör. Han har dessutom tidigare varit vd för Kretsloppsparken AB i Kristianstad, där OP Gruppen varit delägare.Fr v Mats Olofsson, Anders Sällström (tillträdande vd för OP Gruppen) och Sten Persson

– Jag är väldigt glad att jag fått denna möjlighet att leda en modern koncern som strävar efter att ligga i framkant inom sina olika affärsområden. Jag ser fram emot att sätta mig in i företagets strategiska planer och lära mig mer om bolagets produkter och affärsmodeller.” säger Anders Sällström.

– Vi i styrelsen är mycket stolta över det vi och personalen har åstadkommit tillsammans genom åren och som skapat den styrka som finns i varumärket OP. Men nu har företagsgruppen vuxit sig så stor att moderbolaget behöver en vd som kan lägga 100% på den dagliga driften och samtidigt staka ut riktningen mot framtiden.


Vi känner att Anders Sällström är rätt man för uppgiften”, säger delägarna Mats Olofsson och Sten Persson.


Mats Olofsson kommer att finnas kvar i OP Gruppens styrelse och fortsätta arbetet med att utveckla koncernens företag och kompetenser.Vid frågor, kontakta:

Anders Sällström

VD OP gruppen AB

Mobile: +46(0)702 475 534

E-mail: anders.sallstrom@opgruppen.se
OP gruppen är idag verksam i tre olika segment:


Återvinning/Materialhantering med OP system ab med maskiner från Doppstadt och Sennebogen i Billeberga, Borås och Malmköping. Systerbolag i Danmark, Finland och Norge.


Lantbruksmaskiner med OP maskiner AB Kristianstad, Tomelilla och Jordberga som leverantör av lantbruksmaskiner med John Deere som huvudleverantör.


Lastbilspåbyggnationer med OP Höglunds AB Säffle som bygger påbyggnader och släp för timmer- och flistransporter. Totalt har man cirka 270 anställda och omsätter ca 926 MSEK per år.

Verksamheten består främst av tillverkning, försäljning och service av kända varumärken som: Doppstadt, Sennebogen, Rubblemaster, Demarec, John Deere, Höglunds, Erjo m fl