top of page

Robotteknik senaste tillskottet i OP gruppen

OP Teknik AB har förvärvat JES Industri- och robotteknik AB i Tollarp.

OP Teknik ingår i OP gruppen och jobbar i dag med styr- och elteknik. Förvärvet av JES Industri- och robotteknik ger det tillskott, inom automation och robotteknik, som behövs för att möta en efterfrågan inom t ex automatisk avfallssortering med hjälp av robotar.


”Sortering av avfall är en utmanande tillämpning för robottekniken. Man vill undvika det tidsödande, kostsamma och ibland farliga arbete det innebär att sortera sopor manuellt. Vi ser en efterfrågan på just området automatiserad avfallssortering och återvinning” säger Mats Olofsson, VD för OP gruppen. Med vårt breda program för återvinning och avfallshantering är det en logisk utveckling att vi har även denna teknik ”i huset”.


”Med detta köp gör vi ytterligare breddning av koncernen, där de andra bolagen inom OP gruppen kan ha användning av automation.” säger Sten Persson, delägare i OP gruppen.


Jan Sjöberg VD och grundare av JES, välkomnar köpet och säger: ”Här finns en stor utvecklingspotential på det vi har jobbat med under många år. Teknik och applikationer som vi nu kan fortsätta att utveckla med ännu mer styrka.” Jan Sjöberg kommer att jobba vidare i företaget och betonar att alla gamla och nya kunder är alltid välkomna!


JES Industri- & Robotteknik AB i Tollarp har funnits sedan 1999 med verksamhet inom automation, maskinbearbetning, styr- och regler samt robotteknik med bl a ABB-, Omron-, Motoman- och Kawasakirobotar. Företagets 4 anställda i Tollarp följer med till OP teknik som idag har 2 anställda i Billeberga, där man nyligen anställt Fredrik Brandt med inriktning på utveckling och bildanalys.Vid frågor, kontakta:

Anders Sällström

VD OP gruppen AB

Mobile: +46(0)702 475 534 


OP gruppen är idag verksam i tre olika segment:

Återvinning/Materialhantering med OP system ab med maskiner från Doppstadt och Sennebogen i Billeberga, Borås och Malmköping. Systerbolag i Danmark, Finland och Norge.

Lantbruksmaskiner med OP maskiner AB Kristianstad, Tomelilla och Jordberga som leverantör av lantbruksmaskiner med John Deere som huvudleverantör.

Lastbilspåbyggnationer med OP Höglunds AB Säffle som bygger påbyggnader och släp för timmer- och flistransporter. Totalt har man cirka 270 anställda och omsätter ca 926 MSEK per år.


Verksamheten består främst av tillverkning, försäljning och service av kända varumärken som: Doppstadt, Sennebogen, Rubblemaster, Demarec, John Deere, Höglunds, Erjo m fl


1 Comment


Dear, we are interested in your recycling system product with vision sensors, we would like to know to what extent it has been economically reduced in a project carried out previously, indicators or efficiency of this project, please send a response to zapatal@senati.pe
, my name is Luis Alberto Zapata Ojeda
Country: Peru-Lima
very thankful
Like
bottom of page