selma-sorting-robot-op-teknik.jpg

SELMA ROBOTSORTERING

Med det unika robotsorteringssystemet SELMA från OP Teknik har vi skapat en linje med helt automatisk sortering av både bygg- och industriavfall. Systemet klarar av de flesta materialtyper och kommer underlätta för er genom att snabbare och effektivare sortera ert avfall.

Vi har lång erfarenhet av både robot och visionsystem och har dessutom mer än än 30 års erfarenhet av materialåtervinning och avfallshantering. 

 

SELMA kommer förmonterat och konfigurerat vilket gör att roboten kan tas i drift snabbt och effektivt - utan långa väntetider. Bakom systemet finns flera typer av sensorer som genom ett deep learning system jobbar för att kunna klassificera ert material.

"Vi kan tekniken och har dessutom lång erfarenhet av materialhantering."

Hur fungerar SELMA?

Kameror och avancerade sensorer skannar av avfallsströmmen i robotsorteringsanläggningen. En datorprogramvara analyserar den inkomna datan och gör en realtids koll. En identifiering av materialets storlek och placering på bandet görs och varje robot väljer ut och sorterar de förvalda materialen för vad den roboten blivit programmerad till.

För oss på OP Teknik är det viktigt att fortsätta utveckla SELMA men den senaste tekniken och vi är öppna för att lägga till nya funktioner. Om vår partner har en specifik begäran om en ny funktion är vi villiga att leta efter en lösning och föreslå en testuppsättning. Om lösningen är tillfredställande för vår partner så kan vi implementera den hos dom.


OP Teknik har ett stort nätverk inom akademi och företag med specifik kunskap inom sensorer och mjukvara, vilket är en fördel vid fortsatt utveckling. 

Material SELMA sorterar

selma-Byggavfall.JPG

Bygg- & rivningsavfall

selma-tra.JPG

Trä

Metall

sekma-sten.jpg

Sten

selma-Industriavfall.JPG

Industriavfall

selma-plas.jpg

Plast

Fördelar med SELMA sorteringsrobot

robotic-arm.png

Hög hastighet - Upp till 10 800 plock / timme med 6 robotar

home.png

Fristående enhet kan placeras utomhus eller i en befintlig byggnad

shopping-list.png

Hög flexibilitet i kapacitet och material

robotic-arm.png

Deep learning - sensorer som genom lärande system jobbar med att klassificera ert material.

wires.png

Plug and play-lösning förmonterade och testade

dashboard.png

Ökad lönsamhet och återvinningsgrad

Fredrik-Brandt-op-teknik.jpg

FREDRIK BRANDT

Product Manager

Phone: +46 (0)10-456 82 71

Mail: fredrik.brandt@opteknik.se